Cuma, Ağustos 03, 2018

MUTFAK MASASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Mutfağınıza masa seçerken dikkat edebileceğiniz 9 püf noktasını sizin için hazırladık.
  1. Mutfağa masa seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mutfağın ölçüleridir. Mutfakta tercih edilecek yemek masalarının mutfağın büyüklüğüne göre seçilmesine ve özellikle mutfak küçük ise yer kaplamayacak tarzda bir masa tercih edilmesine özen gösterilmelidir.
  2. Mutfakta kullanacağınız masanın mutfağın genel dekorasyonunu bozmayacak renklerde, modelde ve malzemede seçilmesi mutfağınızın çok daha şık görünmesini sağlar.
  3. Mutfakta masanızı koyacak küçük bir alanınız varsa yerden tasarruf etmek amacıyla yuvarlak masaları tercih edebilirsiniz böylelikle masaya daha fazla kişinin oturmasını da sağlayabilirsiniz.
  4. Küçük mutfaklarda seçilebilecek en ideal masalar katlanabilen türde masalardır. Hatta gerekli bulduğunuz bir durumda açılabilir bir masa ise büyüterek de kullanabilirsiniz. Katlanabilir masa kullanmanın avantajı kullanılmazken katlı bir şekilde tutularak mutfakta alan kaplamasını önleyebilmektir. Küçük mutfaklar alan bakımından elverişsiz olduğundan dolayı seçilecek masaların küçük olmasına önem verilmelidir. Büyük bir masa hem alanı daraltır hem de hareket edebilmeyi zorlaştırır.
  5. Mutfağınız büyük bir mutfak ise ve masanızı koyacağınız alan geniş ise dikdörtgen şeklindeki masalar sizin için daha kullanışlı olabilir.
  6. Mutfağınızın şekline uygun olacak tarzda masa tercihinizi yapabilirsiniz. Eğer mutfağınız kare şeklinde ise mutfağınız için kare bir masa masalar da kare mutfaklar için uygun birer seçenek olur.
  7. Masanızın çabuk eskimesini ve sıkça masa değiştirmek istemiyorsanız kaliteli ve dayanıklı malzemeden yapılmış bir ürün tercih etmenizde fayda var.
  8. Sık kullanılacağından dolayı seçtiğiniz masanın kolay silinebilir ve temizlenebilir malzemeden olmasını tercih edin. Mutfak masaları sık kullandığı için kir ve toza maruz kalabilir, çabuk leke olabilir. Her ne kadar görünüm olarak lake, cam malzemeler oldukça şık dursa da kolay leke tutan malzemeler olduğunu ve kullanımın daha zor olabileceğini göz önünde bulundurmak lazım. Mutfakta ahşap masalar tercih ederseniz temizliği ve kullanımı açısından çok daha rahat edersiniz.
  9. Eğer küçük bir çocuğunuz varsa kazaları önlemek açısından masanızın köşelerinin sivri olmamasına ya da köşeli masa yerine yuvarlak masa seçmeye dikkat etmelisiniz.

1 yorum:

 

ÜRÜNLERİMİZİ ONLİNE MAĞAZALARIMIZDAN SATIN ALABİLİRSİNİZ

 N11 MAĞAZAMIZ
 GİTTİGİDİYOR MAĞAZAMIZ
 HEPSİBURADA MAĞAZAMIZ
 EPTTAVM MAĞAZAMIZ


Popüler Yazılar

Enzi.com.tr

Azzore.com.tr

Copyright © Enzi Collection - Enzi Mutfak & Masa Takımları | Powered by Blogger
Design by Koc Dizayn | Blogger Theme by Cem Caliskan - kocdizayn.com